Race Rapport fra 3 runde i ETS Gran Canaria Formula 1

Click image for larger version

Views:	1
Size:	65.6 KB
ID:	966641

Vi var 3 nordmenn (4 med Adrian, som kom på en 8. plass i modified. En sterk innsats av Berntsen Jr) som reiste ned til den solfylte ferie øya for å kjøre litt radiostyrt bil!

Magnus med sin Red Bull , Trygve med sin Jordan EJ10, og Espen med sin Caterham Lotus. Målene var litt forskjellig, Magnus håpet på topp 6, Espen om å ikke komme sist, og Trygve var fast bestemt på toppen av pallen

Treningen begynte fredag og Trygve var raskest av nordmennene med sin 5 plass mens Magnus fulgte tett på med en 6 plass etter å ha forsket på bilen hele dagen,
    Espen lå på den sure 11 plassen men mente selv han hadde mer å gi

Det ble kjørt 1 kvalifisering på fredag, der klarte Espen å kjøre seg opp til 10. plass som ville gi A-finaleplass, Trygve begynte med en 3. plass og Magnus med en 6. plass.

Det skulle kjøres 5 kval på lørdag.
    Magnus fortsatte og justere på bilen sin tynnere olje i demper, mykere front fjærer og en fantastisk diff så klarte han å kvale inn som nr 4 totalt. Trygve kvalet inn som nr 6 etter litt små problemer etter kvalene. Espen Måtte slå engelskmannen Mark Burges i siste kvalet for å kapre den siste finaleplassen, dette klarte han med klar margin på 8 sekunder så da var alle Nordmennene klare for A-Finale søndag morgen.

Søndag og klar for finaler.

Magnus startet med en 5. plass Tryve med 7. og Espen holdt sin 10. plass etter å ha testet stålgjærdet i enden av langsiden. Ingenting ble ødelagt kun en løs styre link så etter litt skruing av Magnus var den klar for finale nummer 2.

I Finale 2 kom stormen til øya og starten på finalen så ut som et drifte løp på Drammen rcklubb. Magnus ble 4, Espen kom en halv runde før styrelinken skrudde seg ut ( Espen har en teori om at Magnus ikke akkurat gjorde sitt ypperste med og stramme skruen )
    Trygve ble torperdert av tyskeren Thomas Oheler og måtte også bryte finalen. Det hadde vært gøy om Trygve kunne noen gloser tysk etter den krasjen der.

3. finale Magnus avsluttet med en fin 3. plass, Espen med en 8. plass, Trygve startet ikke finalen og ble da nummer 10.

Helgen var topp med masse kjøring. Espen med veldig rosa ansikt pågrunn av det fine været, billig øl og et flott annlegg og masse hyggelige menesker som alltid!
    Fantastisk gjennomført arangement!
    ETS er absolutt å anbefale!

Vinneren av Formel klassen Jan Asmer kjørte med sin Serpent F110 som er under utvikling Men i siste finalen kjørte han med sin Tamiya F104 V2 og kjørte 14 runder beste hele helgen