Announcement

Collapse
No announcement yet.

Løpsrapport fra Mini-Z løpet i Horten

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Rapport fra Mini-Z løp Horten

  22 oktober ble det arrangert et lite Mini-Z "morroløp" i Borrehallen i Horten.


  Vi ble dessverre få, men tok det igjen på kvalitet. Det var beklageligvis en del som trakk seg i siste liten, men grunnene var sånn noenlunde forståelige så alle er gitt tilgivelse under tvil.
  Undertegnede bygget bane fredag kveld. Det ble noen justeringer da det var en del utstillere som vokste en del ut av sine oppmålte arealer.
  Banen ble på 8 * 4,5 meter. Stort nok til at bilene fikk strukket litt på beina, lite nok til at de som kom og prøvde rakk å komme seg rundt banen på de 10 minuttene de fikk til rådighet  Vi ble 4 deltakere.
  Lasse. Orange Ferrari F430
  Lars-Martin. Hvit Porsche GT1
  Christoffer. Sølv/ orange Honda HSV
  Rune. Sølv/ Lilla Honda HSV  Alle førerne var superklare for litt racing, og de fleste benyttet tiden godt til trening og oppsettsjusteringer.Grepet på banen var ikke spesielt bra grunnet "ny" bane, samt en del tråkking, støv og diverse etterlatenskaper fra messedeltakerne.
  Etter litt testing fant de fleste dekk som funket greit, og grepet bedret seg utover dagen.

  Resultatene etter treningene var at Chris var desidert raskest, med en rundetid på 6.002 Den gutten imponerer i sin evne til å få taket på nye baner ekstremt fort. (Her må det sabotering til i fremtiden)Lasse og Lars-Martin knivet hardt om tusendelene og var da nr 2 og 3 etter treningene.

  Da vi var få deltakere, og skrekkelig mange barn og voksne som ville prøve (totalt 75 personer testet Mini-Z), så kuttet vi ned på antall kval og finaler.
  Det ble kjørt 2 kval og en finale.

  Kval 1.
  Christoffer tok ledelsen fra start, og holdt den til mål. Etter 5 minutter endte han opp på respektable 42 runder. Han var til tider under hardt press fra undertegnede, men jeg måtte se meg slått kraftig. 38 runder ble resultatet for min del. (Unnskyldinger lar vi ligge)
  Lasse og Lars Martin knivet nok en gang, og endte begge opp på 36 runder. Disse gutta har ikke kjørt Mini-Z spesielt lenge, men imponerer virkelig med gode rundetider, og bra jevnhet i løp. Virkelig moro å se fremgangen disse karene har hatt de siste månedene. Utrolig bra kjørt av begge to!

  Resultat Kval 1.
  Chris
  Rune
  Lasse
  Lars Martin

  Kval 2.
  Jeg hadde litt å revansjere, men var fryktelig usikker på om det i det hele tatt var mulig å slå rundeantallet som Chris presterte i Kval 1.Chris startet i P1, jeg P2, Lasse P3, og Lars Martin P4.
  Chris gjorde en feil på første runde, og jeg klarte å smette forbi. Deretter var det bare å vri det man kunne og håpe på det beste. Chris tok over ledelsen etter runde 10, og holdt den en stund, før han havnet i veggen. Deretter klarte jeg å rote meg inn til 43 runder.
  Chris like etter med 41 runder. Jaggu kjører den gutten jevnt.
  Lasse sleit mer denne gangen og ble lagt på taket i et par tilfeller. Men han viser seg som en fører med et utrolig stort potensiale, og kommer garantert til å være med i toppen fremover. Rundetidene hans skal ikke kimses av. Det her blir skummelt. Lars Martin er som alltid en kynisk rev, og klarer å kjøre utrolig jevnt. Jeg tror ikke han var i selvforskyldt sammenstøt en eneste gang i dette kvalet. Han kjører med en litt snillere motor, noe som begrenser mulighetene til de aller raskeste rundetidene, men jevnheten er i ypperste klasse.

  Resultat Kval 2.
  Rune
  Chris
  Lars Martin
  Lasse

  Finale.
  Her var nervene i helspenn. Lasse satset alt på nye dekk. Han gikk over på ekstremt myke framhjul, noe som gav masse styring. Resultatet var skremmende.
  Lars Martin ville ikke gjøre endringer før en så "viktig" finale, og holdt seg til samme oppsett.
  Chris gjorde heller ingen store endringer, og klarte nesten ikke vente på de unggutta som "skalbareprøveenrundetil".
  Starten gikk. Chris tok tidlig ledelse etter at "pole sitteren" gikk med nesa først i første sving. Lars Martin og Lasse satset alt og var oppe bak Chris som nr 2 og 3.
  Etter å ha samlet meg klarte jeg å hente inn forspranget. Både Lasse og Lars Martin åpnet dørene på vidt gap og slapp meg forbi. Veldig snilt, men det er lov å stenge
  Det skulle dog vise seg at Chris ikke er den letteste i verden å passere. Han kjører så utrolig bra under press, og lar seg ikke vippe av pinnen.
  Etter maaange runder klarte jeg med litt flaks og passere han. Jeg tok i så plasten knaket i radioen Han fikk deretter litt problemer men hentet seg veldig bra inn. Han kjørte deretter jevnt og kontrollert under resten av finalen.
  Lars Martin og Lasse imponerte stort igjen. Lasse klinka til med en rundetid som var skummelt rask. 6.760!
  Lars Martin kjørte også sin beste runde for dagen i finalen, og presset inn flere 7.1xx runder. Hans beste runde ble 7.140. Denne karen's store fordel er jo som tidligere nevnt jevnheten, og det skulle vise seg å være avgjørende.
  Etter en vannvittig tett fight disse to imellom klarte Lars Martin å banke inn 1 runde ekstra i forhold til Lasse.

  Resultat finale:
  Rune (70)
  Chris (67)
  Lars Martin (56)
  Lasse (55)

  Dagens bestetid ble Chris med 6.002, notert under fritrening. Det sier litt om hvor jevnt det faktisk er når nest beste rundetid for dagen var 6.003.Jeg må si meg utrolig fornøyd med helgen. Som tidligere nevnt var det 75 personer som fikk prøve Mini-Z for første gang. Av disse var den en god del som viser seg å ha talent for dette. Playstation generasjonen blir skummel i fremtiden.
  Utlån av bil ble ekstremt hektisk for min del, men det var absolutt morsomt å høre og se engasjerte foreldre og barn som til tider kranglet om hvem som faktisk skulle kjøre.

  Vi fikk i tillegg besøk av en av Mini-Z miljøets virkelige godfathers. Utvikleren av Lap-Z systemet dukket opp med biler og sine barn som da fikk testet litt på bane.
  Morsomt å se at han fortsatt kan kjøre RC bil. Her tror jeg vi får se et comeback i nær fremtid.
  Takk Ole-Johan for det ekstremt solide, stabile tellesystemet du har klart å lage! Ingen over. Ingen ved siden!

  Det børstes i disse tider støv av en del Z biler rundt om i distriktene. Her i bygda starter vi opp for fullt i løpet av neste måned, og det samme gjøres flere steder rundt om i landet.
  Nå som Mini-Z Buggyen er på vei inn til landet så håper og tror jeg denne skalaen nok en gang skal få den oppmerksomhet den fortjener. Makan til morro skal man lete lenge etter.

  Takk for en utrolig morsom helg til dere som ville stille til dette vesle løpet. Vi fikk mange tilbakemeldinger på at det var et fantastisk show vi laget under kval og løp. Det var mange tilskuere, og flere var bortom utover ettermiddagen og var imponert over oss alle.

  Hilsen Rune
  Tut tut. pip pip.


  • Old school
   #1
   Old school commented
   Editing a comment
   Hadde jeg fått med meg at det var løp i Horten,så hadde det vært 76 som hadde prøvekjørtBra rapport!Skal prøve å følge bedre med i framtiden
  Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

 • Adrian Berntsen og Helge Johannessen med seier i NC1
  by >Jonas<
  En stor dugnadsinnsats var lagt til grunn da første runde i Norgescupen innendørs 2013/2014 åpnet hos Borg Miniracing Klubb 12-13. oktober. I andreetasje i Solgård Skog 120 i Moss, i samme bygg hvor også Mustit RC holder, stod en ny permanent bane på over 500 m2 klar til treningen åpnet på fredagen.

  Nærmere 50 førere hadde lagt helga til Moss. På lørdag ble det kjørt klubbløp i klassene 1:10 Touring Modified/Stock og 1:12 Track. Topp 3 i de forskjellige klassene (trykk på klassen ...
  23 October 2013, 10:46
 • Rapport fra Mini-Z løp Horten
  by RuneRG
  22 oktober ble det arrangert et lite Mini-Z "morroløp" i Borrehallen i Horten.


  ...
  23 October 2011, 22:44
 • GTL RC - LS Off Road Cup 2010
  by kaistens
  GTL RC - LS Off Road Cup 2010
  Lørdag 10/7 inviterte GTL RC-Klubb til første runde i LS Off Road Cup. Første runde ble kjørt på GTL RC-Klubb sin bane på Gjøvik. Det stilte totalt 15 biler til start i to klasser dvs. 2WD og 4WD, og de fremmøtte fikk oppleve mange spennende dueller i løpet av dagen. I klassen for 2WD var det til slutt Tor Martin Stensrud som gikk seirende ut av finalen (52 runder), nr 2 ble Johannes Petrus Spruit med 47 runder mens nr 3 ble Ole-Marius Iversen med 40 runder....
  13 August 2010, 20:47
 • Adrian Berntsen Norgesmester i 1:10 Track!
  by Frank L Clementz
  Det ble sist helg avholdt Norgesmesteskap i track på Hvervenbukta i Oslo, banen har fått ett lag med ny asfalt og framstod som strøken før løpet. Gresset inntil banen var ikke helt ferdig, men når det ble avkjøringer som resulterte i jordsprut på banen, så ble dette rask fikset av arrangøren.
  Det var flott vær og ikke noen mørke skyer, selv om vær meldingene så litt dystre ut.

  I 1:8 track var det desverre bare 12 påmeldte, og 10 som stilte til start, noe som gjør att...
  11 August 2010, 15:02
 • 1:8 Buggy - Østlandsserien ][ (Kodal) 06.06.2010
  by xilian
  Så var ØS del 2 avholdt i Kodal i dag 06.06.2010! En knakende fin dag med akkurat passe temperatur og litt vind i lufta, slik at finstøvet på banen stort sett blåste vekk. Banen er ikke 100% ferdig og har ikke fått satt seg, så det var hyppig luftfilterbytte Litt småtrøbbel på arrangørsiden, men det meste ble rodd i land og jeg tror de fleste var godt fornøyde med dagen. Dette var for mange en meget fin "innkjøring" til NM som avholdes 19-20.06. Håper mange stiller opp på dette! Grunnen mye fi...
  6 June 2010, 20:16
 • 1:5 Touring/1:6 Formel 1 NC-åpning 24 april Klepp
  by Frank L Clementz
  Da er løpet kjørt, for å si det sånn he he. Det var litt kaldt og ufuselig, men vi klarte stort sett å holde varmen.
  ...
  25 April 2010, 16:55
Working...
X