Announcement

Collapse
No announcement yet.

Erfaringer med HPI Apache c1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Erfaringer med HPI Apache c1

    Jeg skriver litt om mine erfaringer med Apache c1. Jeg er helt ny til RC biler, så om noen har noen tips så er det kjempefint.

    Jeg handlet meg en APache c1, siden denne var på tilbud og så skikkelig kul ut.
    Pakka kom i posten, og det skuffet ikke. Jeg fikk kjørt et helt batteri uten problemer, og selv om kritikerne ikke synes så mye om denne bilen. Så synes jeg den var kul, og artig å kjøre.

    Andre batteri, og jeg kjører bilen rett i en vanndam, kjempesmart. I reklamen så er alt på denne bilen vanntett, utenom ESC. så ESC gikk seff rett til helvete. Jaja, det er jo ikke bilen sin feil ihverfall. Jeg ente med å bestille ny ESC og ny Motor, like greit å oppgradere litt når man alt er i gang tenkte jeg. Endte med en http://elefun.no/p/prod.aspx?v=20622. Grunnen til dette er at nå kan jeg kjøre 6S som de store gutta! YEA!

    innsetting av ny ESC og lodding og slikt, gikk kjempebra. Littuvant å lodde, men dette er noe som alle kan få til! Problemet var å sette inn motoren, siden den nye motoren er større enn orginale. Jeg ente med å bruke vinkelslipern for å pusse ned motorfeste, slik at den nye og større motoren passet. Enden på visa er at motoren sitter DØNN FAST!. og ettersom jeg har forstått det, så er dette bra.

    FØrste test av det nye utstyret gikk ikke så bra. jeg merket at bilen gikk mye raskere i reværs enn den gjorde fremover. Faktisk gikk den så godt i revers at jeg rev av pinionen til motoren. jaja, jeg tar løs loddingene og bytter om på ledningene. Nå går iaff bilen best når jeg kjører fremover. Men problemet med løs pinion er tilbakevendende. tilslutt festet jeg låseskruen med skikkelig locktite. nå skal ikke den pinioin komme løs om jeg ikke bruker vinkelsliper. veeel, problemet nå var at absolutt alle tennene på pinion ble filt vekk. damn, vel inn i rotet på diverse butikker å lete etter pinons. Jeg ender med 3 forskjellige pinions, en orginal 14 tann, 1 castle pinion med 13 tann og en 16 tann monstertruck pinion. Monstertruck pinion var så svak at det formelig stod en sprut av metalspon når jeg testet denne. jeg på monterer 14 tann orginalpion og kjører kun på 4S i håp om at dette holder ting på plass. nei, samme problem, pinion kommer løs. selv med blå locktite så faller den av.

    Jeg testet med castle 13 tann pinion og blå locktite. Nå holder det lengre, jeg fikk kjørt nesten 2 batteri før pinion kommer løs igjen. damn. Nå står bilen og jeg får ikke testen, siden et stag til forhjulet smalt rett av etter en liten krasj med et kumlokk. denne delen måtte bestilles fra danmark siden jeg ikke fant noen Norskebutikker som fører komplett utvalg av deler til Apache C1 i Norge.

    Så oppsummert, RC bil er dritt artig, det er tilogmed litt artig å skru på dem. Men oppgraderinger og generel dele tilgang er ei skikkelig utfordring. Deler i netbutikker er skikkelig dårlig merket, så det er umulig å vite hva som passer til min bil. Hvis ikke delen er spesefikt merket at den passer til Apache C1. Delene mangler ofte viktig mål og lengder. Her kan alle RC leverandører bli bedre.

    Hvordan er dine erfaringer med apache C1? eller din første RC bil? har du noen tips til meg om hvordan jeg kan få den førbanna pinion til å sitte fast på motoren?

  • #2
    Det første som treffer meg er at du flyr rundt med 4S Lipo. Dette er nok årsaken til dine pinion problemer. Du kan jo prøve med å gå ned et par tenner på spur drevet også. Har du prøvd den med 3S?
    living in the fast lane

    Comment


    • #3
      Har gått ned til 13 tenner nå. Har ikke testet 3S lipo. plus at 3S tror jeg er for lite. Apache C1 er en TUNG bil. samt at 5-6S burde vært gjennomførbart å bruke på denne.

      Comment


      • #4
        Hei. Hadde samme problem med min idag, kjørte i vassdam og ESC tok kvelden, vet dere om denne passer rett på orginal motor? http://elefun.no/p/prod.aspx?v=21072 Håper på raskt svar. Elefun har ikke orginal ESC til denne :-(
        sigpicKyosho Mad Force GXR28,HPI Savage X4.6, FG MT 29cc, FG MB Pro (RN Tuning pipe), HPI Baja ss 27.2 Race Port (gbe endbled,lights,futaba 3pk 2,4GHZ) HPI Savage Flux 6s. 40 Laker++!

        Comment


        • #5
          Siden apache C1 er en såpass tung bil. så mener jeg det blir kjedelig om du ikke har iaff 4S ESC. jeg oppgraderte jo til en som tåler 6S, men dette var kansje litt voldsomt. Tror nok du må på noe slikt http://elefun.no/p/prod.aspx?v=20625 siden orginal motoren i APache C1 er 2390 KV eller noe.

          Comment


          • #6
            Hobbyking - the world's No1 Online Hobby Store. We stock a huge selection of RC products from Planes right through to Drones and all accessories. Visit Us Today.
            B4.2; RC8.2e; DNX408Te; SCX10 Hilux; SCX10 G6; Tamiya Nitrage; Tamiya TL-01 WRC Escort; Tamiya Porsche 959
            Smash shark m/3674
            HPI 4life

            Comment

            (RS) Radiostyrt.no Statistics

            Collapse

            Topics: 39,683   Posts: 440,447   Members: 18,929   Active Members: 2
            Welcome to our newest member, Erik-M.
            Working...
            X