Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nybegynner trenger tips til kjøp av bil og andre gode tips

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nybegynner trenger tips til kjøp av bil og andre gode tips

    Jeg og en kompis har nå funnet ut at vi har lyst til å prøve oss litt på RC-bil. Blir mest kjøring på grusveiene hjemme, oppi noen skråninger her hjemme osv. Så først på HPI apache siden disse er nedsatt til 3000. Så har jeg veid litt for og mot, og tenker at di kanskje egner seg best på bane siden di ikke er alt for høye. har så sett videre på nye HPI savage xs. Føler denne kanskje er litt greiere å leke seg med her hjemme (bor på landet) med tanke på at di vistnok skal tåle litt og størrelse på hjul osv. Men som nybegynnere tenker jo vi fort at vi har lyst på størst mulig og disser er vel litt små?
    I tillegg har vi jo skjønt at når vi skal ha batteri og lader i tillegg så blir det fort dyrt å kjøpe alt nytt. Er det noen som har greie biler å selge med batteri, lader og kontroll til en litt greiere pris? Har kikket litt på finn men føler ikke det var alt for mye spennende på bruktmarkedet. har i grunnen satt meg ett pristak på 2500. Er jo for litt kjedelig å kaste ut 5000 på noe man ikke fikk tid til eller interesse for likevel.
    Til slutt lurer jeg på om det er noen som har noen veldig enkle og greie sider med litt info for en nybegynner som har lyst å forville seg inn i RC-bil verdenen? Litt info om hva som må til rundt lading av batteri, hva som er lurt angående vedlikehold osv.
    -Total Rookie-
    E-maxx BL

  • #2
    Du kan jo poste en annonse i ønskes kjøpt delen av forumet og se hva som skjer. Lite du får fra butikk for 2500 annet enn billige asfaltbiler, men brukt kan du være heldig. HPI er fint merke det.

    RC er ikke så veldig vanskelig og noe av det gøye er å ta det med erfaring. Litt søking på forumet kan gi deg mye info og ellers er det bare å spørre om spesifike ting. Les manualer for alt de er verdt til å begynne med, spesielt rundt lading av batterier. Vedlikehold går mest på rengjøring etter sunn fornuft og sørge for at drev og lagre i bilen fungerer bra. Litt diverse oljer, fett og småverktøy vil samle seg opp hos deg over tid om du skulle få smak for hobbyen

    Et tips å begynne med er å passe på at motor ikke blir for varm, du skal kunne ta på den i noen sekunder uten å brenne deg. Før du kjøper er det og lurt å passe på at du kjøper noe med 2.4Ghz radioutstyr som er mye mer pålitelig enn gamle AM/FM (de gamle metallantennene du drar ut). Vil og råde deg til å kaste evt. sort adapterlader du får med ny biler, med en grei fleksibel datalader (de ligger i grimstad så du kan jo ta deg en tur bort kjempegod butikk med kjempeservice).

    Begynn å kjør en bil du interesserer deg for og ha det gøy og ta ting litt med erfaring. Verdt å nevne at det er en ny RC bane nå i sørlandsparken som kanskje kan inspirere deg litt i forskjellige retninger. Ligger oppe ved crossbanen. Tror de er spesielt åpne for nybegynnere på tirsdager som kan komme å få tips og råd.

    Comment

    (RS) Radiostyrt.no Statistics

    Collapse

    Topics: 39,683   Posts: 440,447   Members: 18,929   Active Members: 2
    Welcome to our newest member, Erik-M.
    Working...
    X